4-granen bok 6.5%
Brouwerij Jopenbier
Witbier
Met dit karaktervolle bokbier luiden we de herfst in! Aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe is geroosterde roggemout toegevoegd. Ontdek dit smaakvolle bier met geroosterde en fruitige tonen. De gebrande bitterheid doet denken aan pure chocolade gemengd met rood fruit.
Naam
De stadsrecepten van Haarlem verplichtten het gebruik van 3 brouwgranen: gerst, tarwe en haver. In Duitsland waar het bokbier vandaan komt, wordt nog gebrouwen met roggemout. Om die reden hebben wij een combinatie tussen de Duitse en de Haarlemse traditie gezocht.
Andere bieren
Brand Weizen
Brand Weizen: traditioneel, volmout tarwebier, en toch fris in iedere slok. Onder een stevige schuim
Ruys White IPA
Ruys is de achternaam van de grootvader van Jan Adriaenszoon Leeghwater; Symon. Hij hield zich in de
Witte Wolf
Witte Wolff is vernoemd naar de 18e eeuwse schrijfster Betje Wolff. Samen met haar vriendin Aagje De