4-granen bok 6.5%
Brouwerij Jopenbier
Witbier
Met dit karaktervolle bokbier luiden we de herfst in! Aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe is geroosterde roggemout toegevoegd. Ontdek dit smaakvolle bier met geroosterde en fruitige tonen. De gebrande bitterheid doet denken aan pure chocolade gemengd met rood fruit.
Naam
De stadsrecepten van Haarlem verplichtten het gebruik van 3 brouwgranen: gerst, tarwe en haver. In Duitsland waar het bokbier vandaan komt, wordt nog gebrouwen met roggemout. Om die reden hebben wij een combinatie tussen de Duitse en de Haarlemse traditie gezocht.
Andere bieren
Hertog Jan Weizener
Hertog Jan Weizener is niet zo maar een tarwebier. Het is een bier met het beste van twee bierstijle
Hoegaarden
Het traditionele Hoegaarden witbier wordt gebrouwen met bronwater, gerstemout, hop, koriander en Cur
Witte Wolf
Witte Wolff is vernoemd naar de 18e eeuwse schrijfster Betje Wolff. Samen met haar vriendin Aagje De