Val Dieu Brune 8%

Brouwerij Val Dieu

Bruin

De abdij van Val-Dieu werd in 1216 opgebouwd door de monniken van de Cisterciënzerorde, die op zoek waren naar een onbewoonde vallei met een waterweg om hun landbouw- en brouwactiviteiten in alle rust te beoefenen. De Cisterciënzerorde is bekend over de hele wereld vanwege hun brouwkunsten en de monniken van Val-Dieu waren geen uitzondering op die regel.
 
Door onder andere vernielingen, brand en uitzetting ten tijde van Napoleon, hebben de monniken niet altijd de gelegenheid gehad om uit te breiden en het bier dat ze brouwden aan een groter publiek te introduceren. Pas sinds 1997 is het ambachtelijke bier bereikbaar voor het grote publiek, gebrouwen vanuit de vroegere boerderij die bij de abdij hoort. De abdij is gelegen in Aubel in België op slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens.

Val Dieu Brune is een redelijk zware Dubbel van 8%. De bruine kleur dankt dit bier aan het gebruik van gebrande mouten. Deze zorgen voor aroma’s van karamel, toffee en toast. Een redelijke dosis bitterheid geeft deze Dubbel extra pit.

Andere bieren

Gouden Carolus classic

Gouden Carolus Classic vindt zijn oorsprong in de rijke Mechelse traditie. Elke Belgische stad had

Mc Chouffe

De karaktervolle Mc Chouffe valt overal ter wereld in de smaak bij liefhebbers van bruin bier. De ka

Wees de eerste persoon die een bericht plaatst.

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.