Glenfiddich Rich Oak 40%

Whisky

14 aged

Schotland

Rijk doch zacht en rokerig met tinten van sinaasappel en turf

De Glenfiddich distilleerderij werd door William Grant in 1886 opgericht, in de vallei van de Fiddich rivier. Fiddich betekent “Edelhert”, vandaar ook dat Glenfiddich zichzelf afficheert met de betekenis “Valley of the Deer”. De eerste Glenfiddich whisky werd op 1e kerstdag 1887 gepresenteerd.

De driekantige fles stamt uit 1957. Later was W. Grant & Sons de eerste die whiskyflessen verpakte in kokers en geschenkblikken.

Glenfiddich is ‘s werelds bekendste Single Malt Scotch whisky. Logisch, omdat Glenfiddich de eerste distilleerderij was die single malt whisky maakte en naar de hele wereld exporteerde. Glenfiddich is vernoemd naar de vallei (‘Glen’) van het hert (‘fiddich’). Op elke fles staat daarom het iconische hert van Glenfiddich afgebeeld. Samen met zijn zeven zonen en twee dochters bouwde William Grant zijn Glenfiddich distilleerderij. In 1887 stroomde de eerste Glenfiddich uit de distilleerketels in de Schotse plaats Dufftown, in de Speyside regio.

Glenfiddich 14 years Rich Oak is een rijke, doch zachte rokerige Single Malt met subtiele hinten van sinaasappel en turf.

Andere Whisky

Bushmills Black Bush

In Bushmills in Noord-Ierland is een bekende Ierse whiskey-stokerij gevestigd, Old Bushmil ...

Famous Grouse

The Famous Grouse is een Schots whiskymerk. Het wordt gemaakt door The Edrington Grou ...

Dimple Golden Selection

Dimple is uniek in zijn eenvoud. ‘Less is more’ is de filosofie. Rijk van smaak, je herkent mang ...

Wees de eerste persoon die een bericht plaatst.

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.