Nijenburg Grand cru 9.5%
Brouwerij Heyloo
Najaar
Dit bier is gebrouwen ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum van Heyloo Bier.
En bij zo’n lustrum hoort een prachtig en bijzonder bier!
Qua stijl is het bier moeilijk in te delen, maar het lijkt nog het meest op een bier van het type Quadrupel: een vol en donker bier met een verwarmende en intense, moutige smaak en een licht zoetige afdronk. Daarnaast heeft het bier een kruidig en rokerig aroma.
Voor het bier zijn maar liefst 7 verschillende moutsoorten gebruikt, waaronder rookmout. Voor de hop gebruikten we een Duitse bitterhop en een Duitse aromahop. Tijdens het brouwen is suiker toegevoegd en aan het einde van het brouwproces koriander.
Een Belgische abdijgist zorgt voor nagisting op fles. Voor dit bier moet je rustig de tijd nemen, want het is complex van smaak.
Op het etiket is het landhuis afgebeeld dat staat op het landgoed Nijenburg. Dat landgoed is sinds de 16e eeuw eigendom geweest van de families Van Egmond van de Nijenburg en Van Foreest, die er aan het begin van de 18e eeuw het huidige landhuis hebben neergezet. Het is nu eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser.
Andere bieren
Brand Porter
Brand Porter is het recept van Dennis Pancras en Niels Bosman. Dit duo uit Enschede won in 2016 de B
Brand Dubbelbock
Deze bock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van geroost
La Trappe Bokbier
Het enige trappistenbockbier ter wereld. Een uniek seizoensbier met een gebrande, kruidige smaak en