4-granen bok 6.5%

Brouwerij Jopenbier

Bokbier

Met dit karaktervolle bokbier luiden we de herfst in! Aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe is geroosterde roggemout toegevoegd. Ontdek dit smaakvolle bier met geroosterde en fruitige tonen. De gebrande bitterheid doet denken aan pure chocolade gemengd met rood fruit.

Naam

De stadsrecepten van Haarlem verplichtten het gebruik van 3 brouwgranen: gerst, tarwe en haver. In Duitsland waar het bokbier vandaan komt, wordt nog gebrouwen met roggemout. Om die reden hebben wij een combinatie tussen de Duitse en de Haarlemse traditie gezocht.

Andere bieren

Opperbok

Een opper is een opslagplaats voor gemaaid, nog vochtig gras. Een lange houten paal wordt gestut doo

Texelse Stormbock

Texels Stormbock is een robijnrode gerstewijn, gebrouwen met geroosterde mout en diverse hopsoorten,

Varnebock

Een roodbruin gekleurd bier met een mooie schuimkraag, een volle smaak met tonen van caramel en choc

Wees de eerste persoon die een bericht plaatst.

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.